London Porter är ett av David Heaths personliga favoritrecept och har tagits emot särskilt väl av hans följare!
Resultatet är en porter på runt 5% som främjar komplexa smaker, något man sällan får i en öl av denna styrka. Portern har fantastiskt krämigt skum och en mörkbrun färg, med smaker av kex, brödskorpa och söt kola.
Ölkitet är beräknat till 20L för jäsning.
I receptbladet som följer med går det att klippa ut en färdig etikett till Bishop Tap Handle!
- Stil: Porter
- Alkoholprocent: ca. 5 %.
- Förväntat OG: ca. 1 054.
- FG: cirka 1 016
- IBU: ca. 35 – måttligt bitter.
- Färg: 59 EBC - mörkbrun
Innehåller 5,2 kg krossad malt:
- Malt: Pale Ale malt, Brown malt, Crystal Dark, Carafa III
- Humle: East Kent Goldings
- Jäst: Fermentis S-04
Mäska i 65°C i 60 minuter. Koka i 60 minuter.
Humlen tillsätts enligt beskrivningen på humlepåsarna.
Jäs i ca. 20°C.
Tillsätt 6 gram socker per liter öl när ölet flaskas och låt kolsyrejösa vid 20-28°C i cirka 14 dager innan flaskorna förvarars svalt.
CO2-volym på fat: cirka 2,4 - Se kolsyretabell här!
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat
Länkk till receptet i Brewfather