Irish Red Ale-receptet av David Heath är en klassisk irländsk röd som har blivit populär bland hans följare.
Detta öl är en törstsläckare på 4,5% med en härlig maltsmak, utan att vara för söt eller för bitter.
Ölsetet är beräknat till 20L för jäsning.
I receptbladet som följer med går det att klippa ut en färdig etikett till Bishop Tap Handle!
- Stil: Irish Red
- Alkoholprocent: ca. 4,5 %.
- Förväntat OG: ca. 1 048.
- FG: cirka 1 014
- IBU: ca. 23 – måttligt bitter.
- Färg: 33 EBC - kopparfärgad
Innehåller 4,6 kg krossad malt:
Malt: Pale Ale malt, Munich Light, Cara Clair, Cara Ruby, Roasted Barley
Humle: Northern Brewer, Fuggles
Jäst: Lallemand Nottingham
Mäska i 64°C i 60 minuter. Koka i 60 minuter.
Humlen tillsätts enligt beskrivningen på humlepåsarna.
Jäs i ca. 20°C.
Tillsätt 6 gram socker per liter öl när ölet flaskas och låt kolsyrejösa vid 20-28°C i cirka 14 dager innan flaskorna förvarars svalt.
CO2-volym på fat: cirka 2,4 - Se kolsyretabell här!
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat
Länk tilt receptet i Brewfather