Detta är en enkel manuell fruktpress som pressar fruktsaft ur fruktmassan.
Gör din egen fruktsaft, juice, must eller cider av egen frukt,. När du kört frukten genom fruktkvarnen (se produkt nedan) tömmer du fruktmassan i fruktpressen. Lägg på locket och börja skruva på handtaget för att pressa samman fruktmassan. Den färdiga fruktsaften rinner ut i botten och samlas upp.
Du kan drick den som den är eller behandla den vidare genom pastörisering för ökad hållbarhet eller göra egen cider eller fruktvin. Här finner du en mer utförlig guide (på norska): https://olforum.no/cider-juice-egen-frukt/
Användning: Placera silduken i fruktpressen, häll i fruktmassan, lägg på locket och påbörja pressningen genom att vrida på handtaget. En sån här press ger vanligen ett utbyte på 50-60%, d v s 10-12 liter must per 20 kg äpplen.
• 1 silduk medföljer
• Kompakt, enkel att hantera och rengöra
• Korgen och pressplattan är gjord av ek
• Sockeln och övriga delar är gjorda av lackerad metall
• Kapacitet: 18 liter
• Storlek: cirka H 70 cm, Ø 37 cm
• Vikt: cirka 12,5 kg