Startvätska för fermentering av sötat te till kombucha. Tillverkad i Sverige och KRAV-märkt.
Förpackningen innehåller en kombucha-kultur som är lagom till en första sats kombucha på drygt 1 liter. Det kommer att växa fram en SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) som sedan kan återanvändas till fler och större satser.
Till denna förpackning behöver du: 1 liter vatten, 2 teskedar svart te och 1 dl vitt socker. Fermentera gärna i en glasburk på 1,5 till 5 liter, gärna försedd med tappkran. Täck kärlets öppning med exempelvis en kökshandduk. Bruksanvisning medföljer.
Vid första användning av Scobyn kan jäsningen ta lite längre tid. Sen kan Scobyn återanvändas flera gånger om och för varje jäsning bildas ett nytt lager som kan separeras och användas i en till jäsning, eller ges till en vän.
Kombucha kan med fördel smaksättas med frukt eller bär.