Weissbier är ett traditionellt veteöl från Sydtyskland. En frisk törstsläckare med elegant vitt skum, som alla gillar.
Ur receptarket som medföljer kan du klippa ut färdig etikett anpassad till Bishop Tap Handle!
Stil: Weissbier
- ABV: ca 5,1%
- Förväntat OG: ca 1,051
- Förväntat FG: ca 1,012
- IBU: 11 - liten beska
- Färg: EBC 8 - halmgul
Beräknat för 20 liter vört i jäskärlet
Innehåller 4,55 kg krossad malt:
- Pilsner malt
- Vete malt
- Risskal
Humle:
- Perle
- Hallertau Mittelfrüh
Jäst:
- Lallemand LalBrew Munich Classic
Tillvägagångsätt:
- Mäsktemperatur: 65°C i 60 minuter
- Koktid: 60 min
- Humlen tillsätts enligt beskrivningen på påsarna
- Jästemperatur: ca 20°C
Tillsätt 7 gram socker per liter öl vid flaskning och kolsyrejäs vid 20-28°C i ca 14 dagar, sätt sedan flaskorna kallt. Använd ca halva sockermängden vid naturlig kolsyrejäsning på fat. Cirka 2,6 CO2-volym vid tvångskolsyrning. Se vår kolsyretabell!
Våra all-grain set med krossad malt är utvecklade och testade av oss och produceras i vår produktionsanläggning i Grimstad, Norge. Vi har kross, blandningsmaskiner och paketeringsmaskiner där vi producerar 60 ölkit per batch. All humle vägs enligt receptet och vakuumpackas i egna påsar så det bara är att klippa upp påsen och tillsätta humlen. Det följer också med torrjäst.
Länk till detaljerad beskrivning här (norska).
Länk till receptet i Brewfather