Går det att buteljera julen? Ett unikt samarbete med AB Roberts gör att vi kan erbjuda original koncentratet baserat på julmustextraktet som endast görs i Örebro.
Detta är ett koncentrat, eller compound på fackspråk, där socker, syror och extraktet redan är blandat. Det betyder att produkten är färdig att blandas direkt med kolsyrat vatten och det smakar precis som julmust ska göra.
Mängden är anpassad för ett 19 liters Corneliusfat. Det fungerar bra att tappa påskmust direkt ur tappkran men precis som när man häller upp julmust från flaska får man relativt mycket skum. Sikta på ungefär samma kolsyrevolym som för öl. Bäst resultat får man med en mottrycksfyllare. Vi har använt Boel iTap med gott resultat.
Volym 2,4 liter i dunk med skruvkork
DOSERING: 1 DEL JULMUST KONCENTRAT ÄR FÄRDIGT ATT BLANDAS MED 7 DELAR KOLSYRAT VATTEN
Ingredienser: Socker, vatten, färg (sockerkulör E150c), naturlig humle och maltarom (av korn), syra (citronsyra), aromämnen, konserveringsmedel (E211, E202)
Förvaras mörkt och svalt +5°C till 15°C
Näringsvärdesdeklaration per 100 ml färdig dryck, Brix 8.9
Energi: 155 kJ (37 kcal)
Fett: < 0,02 g varav mättat fett: < 0,02 g
Kolhydrat: 9 g varav sockerarter: 8,8 g
Protein: < 0,1 g
Salt:< 0,01 g