Mjödboken

Mjödboken

Peter M Eronson & Magnus Vasilis

Artikelnummer: 103237
Mjödboken – tillverka mjöd hemma, standardverket om denna mytomspunna dryck gjord på endast honung, vatten och jäst. Den här nya utgåvan (3:e) innehåller hela 160 sidor och inkluderar bland annat nya recept, mer ingående presentationer av olika mjödstilar och nya tillvägagångssätt för att göra mjöd.
215 SEK
-+
5i lager
BeskrivningTeknisk infoAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Mjödboken – tillverka mjöd hemma, standardverket om denna mytomspunna dryck gjord på endast honung, vatten och jäst. Den här nya utgåvan (3:e) innehåller hela 160 sidor och inkluderar bland annat nya recept, mer ingående presentationer av olika mjödstilar och nya tillvägagångssätt för att göra mjöd.

Författarna dyker ner i mjödets värld. Hur ser dryckens historia ut? Vilka olika typer av mjöd finns det? Vilken slags honung ska du använda när du tillverkar mjöd? Hur tillverkar du mjöd? Hur smaksätter du mjöd? Boken vänder sig både till den nyfikne novisen och den som har tidigare kunskaper. Med Mjödboken – tillverka mjöd hemma kommer du bli en mästare på mjödtillverkning. Du kommer också kunna imponera på vännerna med en helt unik dryck, som du dessutom har gjort själv!

Om författarna:

Peter M. Eronson är bosatt i Ingelstad och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 300 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit sjutton böcker om öl och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken – brygg ditt öl hemma och Klona öl. Tillsammans har hans böcker sålt över 125 000 exemplar. Han är även certifierad öldomare. Läs mer om hembryggning
och öl på hans hemsida www.eronson.com

Magnus Vasilis bor i Göteborg där han varit aktiv bryggare och hembryggare sedan 2005. Han har studerat bryggeriteknik och är både certifierad öldomare och Certified Cicerone®. Han har tidigare gett ut böckerna Brygga stiltypisk öl, Ciderboken och 52 Cider, samtliga skrivna tillsammans med Peter M. Eronson.

År 2020 blev Mjödboken utsedd till bästa mjödbok i världen på World Gourmand Cookbook Awards.

Teknisk info


Alternativ
Support
Recensioner