SafBrew™ DA-16 är en kraftfull lösning (bestående av Active Dry Yeast och enzymer) för produktion av mycket torra och smakrika ölsorter, särskilt fruktiga och humliga som Brut IPA. SafBrew™ DA-16 rekommenderas också för vört med mycket hög vörtstyrka, vilket tillåter en alkoholhalt på upp till 16 % ABV.
Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel E491 (sorbitanmonostearat)
SafBrew™ DA -16 är en All-In-1™-lösning från Fermentis speciellt för torra, humlefram, fruktiga öl. Med inverkan av den utvalda jästen är denna lösning inte bara effektiv och praktisk, den förstärker också distinkta humlekaraktärer och fruktiga estrar. Den perfekta lösningen för att göra läckert torra, fruktiga öl och fantastiska aromer, i en mängd olika ABV-nivåer.
Profil
Estrar: Hög
Utjäsning: 98-102%
Flockningstid: Medel
Alkoholtolerans: 16%
Dosering: 100-160 g/hl (100 liter)
Jästemperatur: 20-32°C
Mängd i påse: 25 gram
Läs mer om jästen hos Fermentis.