LalBrew CBC-1 11 g - Torrjäst för kolsyrejäsning

LalBrew CBC-1 11 g

Torrjäst, för kolsyrejäsning

Artikelnummer: 100501
LalBrew CBC-1™ har specifikt valts ut av Lallemand för att jäsa kolsyra i flaskor och fat då denna jäststam klarar både en stor mängd alkohol och tryck. LalBrew CBC-1™ har en neutral smakprofil och den klarar inte av att jäsa ut maltotrios vilket betyder att ölet behåller sin karaktär även efter flaskjäsningen. Jästen flockar i ett jämt lager på botten av fatet eller flaskan. Jästen funkar också utmärkt för primärjäsning av cider, mjöd och hard-seltzer.
37 SEKKampanjpris
49 SEKOrdinarie Pris
-+
100+i lager
BeskrivningTeknisk infoAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

LalBrew CBC-1™ har specifikt valts ut av Lallemand för att jäsa kolsyra i flaskor och fat då denna jäststam klarar både en stor mängd alkohol och tryck. LalBrew CBC-1™ har en neutral smakprofil och den klarar inte av att jäsa ut maltotrios vilket betyder att ölet behåller sin karaktär även efter flaskjäsningen. Jästen flockar i ett jämt lager på botten av fatet eller flaskan. Jästen funkar också utmärkt för primärjäsning av cider, mjöd och hard-seltzer.

 


Ölstilar: Passar för flask och fatjäsning av alla ölstilar. Fungerar även till primärjäsning av cider, mjöd och hard-seltzer.
Temperaturintervall: 20 - 30°C
Alkoholtolerans: upp till 12-14% ABV för flaskjäsning och 18% för primärjäsning av cider, mjöd och hard-seltzer.
Pitchrate:
Flaskjäsning: 10g/hL
Cider och mjöd: 50-100g/hL
Hard Seltzer: 100-250g/hL
*hL = 100L

 

LalBrew CBC-1™ är en killer yeast eller mördarjäst som utsöndrar ett protein som är giftigt för andra jäststammar. Detta är positivt i ett flaskjäsningsperspektiv då det hämmar effekten av tidigare jäststammar men man måste vara väldigt noga med att inte korskontaminera sin utrustning för kommande jäsningar.


Läs mer om jästen i det engelska databladet som du kan ladda hem som PDF längre ner på sidan.

Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde Öl
Jästtyp Jäst för kolsyrejäsning


Alternativ
Support
Recensioner