Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller för smaksättning av öl och ger en smak av körsbär .
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du gör detta i jäsningskaret i slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att du tillsätter cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsbart socker och man bör därför tillföra sötma för att ge ett mer balanserat öl..
Ursprungsland: Frankrike, men frukten kommer från Serbien
Smak: björnbär, blåbär, kastanj, päron
Brix: 26,5, dvs 26,5 gram socker per 100 gram puré (SG 1.111)
Maison Ponthier has chosen the Oblacinska cherry variety grown in Serbia at 400 metres altitude. Morello cherry trees are small and fragile and require a great deal of care. The cherries are harvested by hand when the fruit is fully ripened. This variety boasts juicy, tangy flesh and is particularly sweet. The red-purple colour is deep and intense and sets this purée apart.