Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller för smaksättning av öl och ger en smak av kokos .
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du gör detta i jäsningskaret i slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att du tillsätter cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsbart socker och man bör därför tillföra sötma för att ge ett mer balanserat öl..
Ursprungsland: Frankrike
Smak: litchi, ananas, hallon, röda vinbär,
Brix: 30, dvs 30 g socker per 100 g puré (SG 1.121)
PONTHIER coconut purée is one of our range's benchmark signatures. It boasts a great many qualities in terms of taste and use: a delicious and sweet flavour, unique length on the palate, perfectly creamy with a soft, even texture, no splitting and an immaculate glacier white.