White Labs WLP002 är en klassisk ESB-jäst från ett av Storbritanniens största oberoende bryggerier. Används tradiotionellt främst för ales i engelsk stil som milds, bitters, porters, och stouts, men är också utmärkt för amerikanska pale ales och IPA. Restsötma förstärker maltkaraktären tillsammans med milda fruktiga estrar bidrar det till komplex smak och arom hos det färdiga ölet. Viss diacetyl-produktion är vanlig. Tack vare denna jästs väldigt höga flockulering blir ölet klart och jäst lätt att spara till senare jäsningar. Det är vanligt att denna jäst ser koagulerad ut.
Next Generation-förpackningarna innehåller mer jäst vilket ger en pitch rate nära rekommendationen för professionella bryggerier utan behov av förkultur. Avsedd för 20 liter vört.
Smidig förpackning med skruvkork.
Utjäsning: 63-70%
Alkoholtolerans: 5-10%
Flockulering: Väldigt hög
Rekommenderad jästemperatur: 18-20°C
Läs mer om denna jäst här.
Läs mer om White Labs Next Gen PurePitch-jäster här.