Denna extremt flockiga jäst producerar distinkt maltiga öl. Utjäsningen är vanligtvis lägre än de flesta andra jäststammar, vilket resulterar i en något sötare finish. Ales som produceras med denna stam tenderar att vara fruktig, i allt högre grad med högre jäsningstemperaturer på 21-23 °C. En noggrann diacetylrast rekommenderas efter avslutad jäsning. Blanka öl uppnås lätt inom några dagar utan någon filtrering.
Smack pack innehåller ett internt paket som, när det smackas, släpper ut innehållet i jästen och återupplivar cellerna. De tillgängliga sockerarterna och näringsämnena initierar kulturens metabolism som i sin tur genererar CO2 och orsakar svullnad av förpackningen, vilket också fungerar som ett livskrafts- och vitalitetstest.
Specifikation:
- Förjäsbarhet: 67-71%
- Alkoholtolerans: approx 9 %
- Flockning: hög
- Jästemperatur: 18-22 °C