Bavarian Lager, Wyeast 2206

Bavarian Lager, Wyeast 2206

Färskjäst för sydtysk lager

Artikelnummer: 108649

Används av många tyska bryggerier för att få rika, maltiga öl med stor kropp. Den är ett bra val för bock och dubbelbock. Diacetyl-rast rekommenderas efter jäsningens slut.

159 SEK
-+
2i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörSupportRecensioner
Beskrivning

Används av många tyska bryggerier för att få rika, maltiga öl med stor kropp. Den är ett bra val för bock och dubbelbock. Diacetyl-rast rekommenderas efter jäsningens slut.

Smack pack innehåller ett internt paket som, när det smackas, släpper ut innehållet i jästen och återupplivar cellerna. De tillgängliga sockerarterna och näringsämnena initierar kulturens metabolism som i sin tur genererar CO2 och orsakar svullnad av förpackningen, vilket också fungerar som ett livskrafts- och vitalitetstest.

 

Specifikation:

  • Förjäsbarhet: 73-77%
  • Alkoholtolerans: approx 9 %
  • Flockning: medel till hög
  • Jästemperatur: 8-14 °C

Saccharomyces pastorianus

Teknisk info


Tillbehör
Support
Recensioner