Roeselare ale blend, Wyeast 3763

Roeselare ale blend

Wyeast 3763

Artikelnummer: 109080

Blandning av lambickulturer producerar öl med en komplex, jordnära profil och en distinkt körsbärssyrlighet. Lagring upp till 18 månader krävs för att en full smakprofil och syra ska utvecklas. Specifika proportioner av en ale-stam av belgisk stil, en sherry-stam, två Brettanomyces-stammar, en Lactobacillus-kultur och en Pediococcus-kultur producerar de önskvärda smakkomponenterna i dessa öl eftersom de bryggs i Västflandern. Förökning av denna kultur rekommenderas inte och kommer att resultera i en förändring av proportionerna för de enskilda komponenterna.

165 SEK
-+
1i lager
BeskrivningTeknisk infoSupportRecensioner
Beskrivning

Blandning av lambickulturer producerar öl med en komplex, jordnära profil och en distinkt körsbärssyrlighet. Lagring upp till 18 månader krävs för att en full smakprofil och syra ska utvecklas. Specifika proportioner av en ale-stam av belgisk stil, en sherry-stam, två Brettanomyces-stammar, en Lactobacillus-kultur och en Pediococcus-kultur producerar de önskvärda smakkomponenterna i dessa öl eftersom de bryggs i Västflandern. Förökning av denna kultur rekommenderas inte och kommer att resultera i en förändring av proportionerna för de enskilda komponenterna. Denna blandning kommer att producera en mycket torr öl på grund av den superdämpande naturen hos de blandade kulturerna.

 

Smack pack innehåller ett internt paket som, när det smackas, släpper ut innehållet i jästen och återupplivar cellerna. De tillgängliga sockerarterna och näringsämnena initierar kulturens metabolism som i sin tur genererar CO2 och orsakar svullnad av förpackningen, vilket också fungerar som ett livskrafts- och vitalitetstest.

 

Specifikation:

  • Förjäsbarhet: 80%
  • Alkoholtolerans: approx 11%
  • Flockning: låg-hög
  • Jästemperatur: 18-29 °C
Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde Öl
Jästtyp Ale / Överjäst


Support
Recensioner