Petra 3 består av vetekorn utvalda från de allra bästa områdena, som sedan sorteras optiskt för att separera oönskade spannmål, ogräs och andra främmande kroppar och slutligen mals i Petras unika stenkvarn-anläggning. Detta resulterar i ett mycket starkt mjöl med högt fiberinnehåll, som både smakar utmärkt och har mycket goda förmåga att absorbera vätska.
Petra 3 är mycket mångsidig och kan användas för både medel- och långjäsning av deg. Rekommenderas för alla typer av pizza, bröd och söta bakverk.
Petramjöl förvaras torrt och svalt och för att bibehålla maximal kvalitet bör mjölet inte utsättas för direkt ljus och/eller värme.
Kan innehålla spår av soja.
Specifikationer
Malningsgrad:
|
Tipo 1
|
Fuktighet:
|
max 15,5%
|
W:
|
*
|
P/L:
|
*
|
Gluteninnehåll:
|
42-44%
|
Hydrering:
|
55-75%
|
Jäsningstid 20°C:
|
16h (upp till)
|
Jäsningstid 4°C:
|
48h (upp till)
|
Näringsinnehåll (per 100g)
Kolhydrater:
|
65
|
Fiber:
|
6,8
|
Fett:
|
1,6
|
Proteiner:
|
13,5
|
Salt:
|
0,003
|
Energi (kj):
|
1452
|
Energi (kcal):
|
343
|
Förpackningens storlek
*W- och P/L-värdena associerade med detta mjöl anges inte då det höga fiberinnehållet (6,8/100g) ger mycket felaktiga resultat på Chopins alveograf.