Petras revolutionerande HP (High Performance) serie har utvecklats genom mer än 5 års testning och forskning. Petra 0101 HP består av en blandning av olika vetekorn, inklusive patenterade grodda vetekorn. Detta resulterar i mycket välsmakande och stabila produkter.
Mjölet är något grövre (Tipo 1), och har mer fibrer, än de vanligaste pizzamjölen. Petra 0102 HP är ett starkt mjöl (W320-340) och lämpar sig för både kort- och långtidsjäsning (4-6 timmar i rumstemperatur och 24-48 timmar i kylskåp). Mycket lämplig att använda på pizza, foccacia och alla typer av bröd.
När den används till pizza rekommenderas medium hydrering (60-70 %).
Petramjöl förvaras torrt och svalt och för att bibehålla maximal kvalitet bör mjölet inte utsättas för direkt ljus och/eller värme.
Kan innehålla spår av soja.
Specifikationer
Malningsgrad:
|
Tipo 1
|
Fuktighet:
|
max 15,5%
|
W:
|
320-340
|
P/L:
|
0,55-0,65
|
Hydrering:
|
60-70%
|
Jäsningstid 20°C:
|
6h (upp till)
|
Jäsningstid 4°C:
|
48h (upp till)
|
Näringsinnehåll (per 100g)
Kolhydrater:
|
72,0
|
Fiber:
|
2,0
|
Fett:
|
1,5
|
Proteiner:
|
13,2
|
Salt:
|
0,003
|
Energi (kj):
|
1520
|
Energi (kcal):
|
358
|
Förpackningens storlek