Ren tillförsel av syre före jäsning är det bästa sättet att säkra bästa möjliga tillväxtvillkor för jästen. Speciellt vid bryggning av väldigt stark öl eller pilsner, där man önskar ett högt antal pigga jästceller.
Denna Flow Meter används tillsammans med ren syrgas och en syrgasregulator och hjälper dig beräkna mängden syre som tillförs vörten (liter per minut). Tillförseln till vörten bör göras med hjälp av en syresättningssten.
Ställ själva syrgasregulatorn på ca. 0,6 bar (10 psi).
Ideal hastighet för tillförsel av syre är 1 liter per minut. Detta justeras direkt på flow meter.
En liten guide för mängd:
Med ett OG på 1,077 är 1 minuts tillförsel idealt.
Med ett OG på 1,048 räcker det med ca. 45 sekunder.
OBS! Vörten ska vara kall vid tillförsel av syre. Det är svårt att få syremättnad av varm vört.