Denna uppgradering gör att du utnyttjar FermZillan till max. Med detta tryckset gör du FermZillan till en fullvärdig jästank. Här kan du jäsa, trycksätta och servera från samma tank!
Med ball lock kopplingar kan du enkelt ordna helt syrefri överföring från jäskärlet till corneliusfat.
Jäsning under tryck:
Genom att jäsa under tryck reducerar du högre alkoholer och frukestrar från jästen. Den mesta kommersiella ölen jäses på detta sätt.
Vi rekommenderar att använda en justerbar övertrycksventil så att du har full kontorll över det slutliga kolsyretrycket. Se tillbehör längre ned på sidan.
Rekommenderat tryck är 0,6-1,0 bar (10-15psi). Högre tryck än detta kan ha negativa konsekvenser för jäsningen och leder till onödigt slitage på utrustningen.
Karbonering och servering:
När du jäser under tryck kommer ölet att vara färdigkolsyrat när jäsningen är klar. FermZilla kan användas som serveringstank. Då kopplar du direkt från tanken till tappkranen med hjälp av kulkopplingar (ball lock). Flytbollen gör att ölet alltid servers från toppen för minst möjliga grums. Du kan också använda filtreringssystem mellan FermZilla och fat, ifall du önskar det.
Ingen risk för oxidering:
Direkt från början av jäsningen kommer producerade koldioxiden att bygga upp tryck i jästanken. När du jäser under tryck kommer det inte heller vara risk för att syre sugs in vid kall-krasch. Kulkopplingarna (ball lock) sörjer därefter för helt syrefri överföring till fat.
Tillverkad av plast av hög kvalitet med lång livslängd. Motståndskraftig mot kemikalier och designad för att klara mekaniska utmaningar.
Gängans specifikation är PCO 1881 (PET-flaske gänga/Coke bottle thread).