Lätt till moderat maltsötma med torr avslutning med lite alkohol som blir tydlig i eftersmaken. Märkbart präglad av belgisk jäst med sötma som har lätt karaktär av karamelliserat socker och honung.
Alkoholhalt: ca. 8%
IBU: 22-28
Rekommenderad jästemperatur: 20 - 25ºC
Antal liter färdig produkt: 10 l.
Jäst: Belgian Abbey Yeast 10 g
*Uppskattat SG; benämning för mängden restsötma i ölen. Mäts med hydrometer när jäsningen är avslutad. SG-värden för Mangrove Jacks kit kan man hitta här: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
Påsen består av två separata utrymmen, som innehåller det flytande koncentratet samt torrjäst (återfinns ibland under påsen) och övriga tillsatser.
OBS! För detta extrakt kit behöver du också 0,6 kg Pure Liquid Malt Extract eller 0,5 kg dextros (druvsocker) för att uppnå önskad alkoholprocent.
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före användning, Koka upp 1 dl vatten per paket jäst. Låt vattnet svalna till ungefär rekommenderad jästemperatur. Sprinkla jästen över ytan på vattnet och låt stå i 10 minuter, använd därefter en desinficerad sked eller liknande för att röra om blandningen och låt därefter stå i ytterligare 10 minuter. Sen kan jästen hällas ner i den kylda vörten.
Klicka här för att läsa de engelska instruktionerna direkt från tillverkaren https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf
Leverantör: Mangrove Jack's