De tyska renhetslagen infördes för drygt 500 år sedan. De innebar att endast malt, humle, jäst och vatten fick användas vid bryggning av öl. Men mycket har hänt sedan dess. Nya bryggningstekniker och moderna idéer kring hur man kan förändra och fördjupa ölets smak har uppkommit.
Hos en hembryggare finns inga gränser för vad experimentlustan kan uppnå. Det finns ingen som säger åt en att så och så kan du inte göra med ölet. En hembryggare får, och kan, göra allt som faller en in. Smaksätta med olika kryddor, frukter, bär eller egentligen precis vad som helst. Brygga fylliga och smakrika lättöl med hjälp av olika tekniker och ingredienser eller kraftiga stout gjorda för många års lagring.
I Kreativ ölbryggning: Tekniker, recept & galna idéer hittar du både recept och tips hur du går tillväga för att spexa till sina öl och skapa något helt nytt. Något som ingen smakat tidigare. Men boken tar även upp råd till hur du förbättrar redan etablerade stilar, som till exempel en IPA.
Vinnare i Gourmand World Cookbook Awards kategorin Drink Special Awards, 2017.
ISBN: 9789186287948