Cryo humle, även känd som Lupulin och LupuLN2 är en ny produkt utvecklad av Yakima Chief - Hopunion i USA.
Amarillo upptäcktes av Virgil Gamache Farms och är en av de topp 10 mest använda av mikrobryggerier världen runt. Den relativt höga alfasyran tillsammans med den extremt höga mängden Myrcene som ger den tydliga toner av citrus och grapefrukt.
Ursprungsland: USA
Användningsområde: Arom & Bitter
Arom/smak: Grapefrukt, Apelsin, Citron, Melon, Aprikos & Persika
Motsvarande humlesorter: Cascade, Centennial, Simcoe, Mosaic
Vanligt förekommande i ölsorterna: NEIPA, IPA & APA
Faktisk alfasyra och LOT-nummer anges på påsen.
Vi försöker alltid leverera senast tillgängliga skörd av humlen!
Perfekt för IPA och NEIPA.
LupuLN2 är koncentrerad lupulin från humlekotten, där det mesta av växtmaterialet har tagits bort och det som blir kvar har extremt stark smak och arom. Cryo humle tillför en markant ökning av humlearom och smak till ölet med hälften av mängden pellets jämfört med vanliga humlepellets. Det innebär att du också får betydligt mindre humlegrums.
LupuLN2 kan användas på samma sätt som andra humlepellets men bör inte kokas för länge för att få önskad effekt. Vi rekommenderar att du använder denna produkt i en Whirlpool/Hopstand eller som torrhumle direkt i jäskärlet.
En annan fördel är att risken vegetabilisk smak (grässmak) minskar kraftigt.
Tester utförda under utvecklingen av LupuLN2 rapporterar en ökning med 3-5% i utbyte jämfört med användningen av traditionella pellets. Alla bryggor som använder mer än 1 kg aromhopp per 300 liter vårtor kommer att kunna se en klar ökning av utbytet.
Ölstilar som använder stora mängder tillsat av sen humle (som IPA och NEIPA) är särskilt lämpliga för användning av LupuLN2. Finest Cryo Humle är naturligtvis förpackad i kväve fyllda påsar och bör förvaras svalt. optimalt mellan -1 - 5 °C