Propper Seltzer™ är ett av Omega Yeast egenutvecklat jästnäringsämne som används för att brygga 100 % sockerbaserade hårda seltzer med valfri öljäst, vinjäst eller destillationsjäst. När du brygger din sockerbas, tillsätt en enda dos av Propper Seltzer, för att tillföra allt kväve, vitaminer och mineraler som behövs för att ge en grundlig jäsning. Traditionella stammar jäser på så lite som sju (7) dagar vid standard ale-temperaturer (68–72°F/20–22°C). Om du letar efter ännu snabbare resultat, för att jäsa på så lite som 4 dagar, använd Propper Seltzer med någon av de rekommenderade Omega Yeast kveik-stammarna, jäser vid 80–95°F (27–35°C).
SNABB OCH PÅLITLIG JÄSNING
100 % sockerbaserade hårda seltrar har inte naturligt det nödvändiga kvävet, näringsämnen och mineraler som jäst behöver för att jäsa ordentligt. Propper Seltzer skapades för att ge öljäst den nödvändiga blandningen av balanserade näringsämnen för att tillförlitligt uppnå hälsosam jäsning i bara en dos. Att använda Propper Seltzer med Lutra Kveik kan jäsa en 4–5 % ABV seltzer på 4–5 dagar. Resultatet är en supersnabb och superren jäsning som gör att bryggare kan tänja på gränserna för hård seltzer med sinnesro att jäsningen kommer att bli framgångsrik.
ANVISNINGAR
1. Tillsätt socker i varmt vatten och rör om så att det löser sig. Koka i 10 minuter, mät tyngdkraften och justera.
2. När önskad vikt har uppnåtts, stäng av värmekällan och tillsätt Propper Seltzer näringsämne.
3. Överför sockerbas till jäskärlet vid önskad jästemperatur. Lufta genom att skaka eller syresätta.
4. Pitch din favorit Omega Yeast-stam och låt den rulla.
Förvara i rumstemperatur. Bäst före 2 år från tillverkningsdatum.
Propper Seltzer är en glutenfri produkt.