Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller som smak i öl, och ger en smak av ananas .
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du lägger det i jäsningskärlet i slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta mos kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att tillsätta cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av koktiden. Laktos är inte jäsningsbart socker och därför tillför man sötma för att ge ett mer balanserat öl.
Ursprungsland: Costa Rica
Smak: kokosnöt, mango, passionsfrukt, yuzu.
Brix: 18,0, dvs 18 g socker per 100 g puré (SG 1.074)
Maison Ponthier valde Costa Rica för sin ananas. Ananas växer huvudsakligen i mycket varma länder på södra halvklotet. Att odla dessa tropiska frukter kräver unik kompetens. Anläggningen ska befruktas och skördas vid rätt tidpunkt för att garantera smaken. Ananas odlad i PONTHIER har en mängd kvalitéer: hög sockerhalt, ingen syra, solig gul färg, en fruktig smak och en fiberrik struktur i den färska fruikten. Ananas som valts ut till PONTHIER-puré odlas i grönskande omgivningar och frukterna skördas för hand.