Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller för smaksättning av öl och ger en smak av jordgubbar .
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du gör detta i jäsningskaret i slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att du tillsätter cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsbart socker och man bör därför tillföra sötma för att ge ett mer balanserat öl..
Ursprungsland: Frankrike
Smak: vit persika, tomat, passionsfrukt, yuzu
Brix: 18, dvs 18 g socker per 100 g puré (SG 1.072)
Företaget Ponthier garanterar jordgubbspuré helt utan bitterhet, med en fantastisk doft och en läcker, rund, ungdomlig smak tack vare, framför allt, borttagningen av fröna under produktionsprocessen. Dess textur är helt slät och jämn, dess färg blekröd, typisk för den köttiga färska frukten. En glädje i kombination med PONTHIER vit persikopuré, tomatpuré, passionsfruktspuré eller yuzupuré.