Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller för smaksättning av öl och ger en smak av blodapelsin.
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du gör detta i jäsningskaret i slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att du tillsätter cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsbart socker och man bör därför tillföra sötma för att ge ett mer balanserat öl..
Ursprungsland: Frankrike
Brix: 11, dvs 11 g socker per 100 g puré (SG 1.043)
The blood orange is a variety of Mediterranean orange, fruit of the orange tree Citrus sinensis, with a flesh that tends towards a bright red colour. This colouration progresses centripetally as the fruit matures and is explained by the presence of anthocyanin, a type of pigment. Apart from a few red spots on its skin, its external appearance is similar to that of an ordinary orange. With wide variations in temperature and long sun exposure, the Sicilian climate is perfect for growing wonderful varieties of blood oranges. PONTHIER has therefore selected balanced and tasty oranges, grown in wonderfully fertile land.