Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, i drycker eller för smaksättning av öl och ger en smak av mandarin.
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du gör detta i jäsningskaret i slutet av den aktiva jäsningen. Den innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att du tillsätter cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsbart socker och man bör därför tillföra sötma för att ge ett mer balanserat öl..
Ursprungsland: Frankrike, men frukten kommer från Italien
Smak: päron, mango, mörk choklad
Brix: 11, dvs 11 g socker per 100 g puré (SG 1.043)
Not to be confused with the clementine, the mandarin, slightly more acidic, has a juicier and more fragrant flesh. In perfumes, the essence of mandarin is one of the citrus notes, and brings a fresh and invigorating touch. All the countries of the Mediterranean basin grow mandarins, but it is in Sicily that Ponthier has decided to source this fruit. This is because one of the best qualities of mandarin is grown here, respecting local traditions. These sun-drenched fruits have a particularly tasty flesh, a powerful aroma, a bright colour, balanced acidity and a slight bitterness. Thanks to these many qualities, the mandarins of Sicily have been selected to illustrate the projects of the Slow Food foundation, devoted to biodiversity.