Blond är ett ljust, smakfullt öl med lite styrka.
Som med alla Belgiska öl, är blond ett bra matöl - gärna till fisk och skaldjur. Men det dricks med fördel också som sällskapsöl.
En ljus, typisk Belgisk Blond med en behagligmaltkaraktär och smak från Saison-jästen.
Stil: Belgisk Blond
- ABV: ca 6,8%
- Förväntat OG: ca 1.061
- Förväntat FG: ca 1.009
- IBU: 26 - liten beska
- EBC: 8 - ljus halmgul
Beräknat för 20 liter vört i jäskärlet.
Innehåller 5,6 kg krossad malt:
- Pilsnermalt
- Ljus vetemalt
- Karamellmalt Pils
Humle:
- Columbus
- Mt.Hood
- Hallertau Tettnang
Jäst:
Tillvägagångsätt:
- Mäsktemperatur: 64°C i 60 minuter
- Koktid: 90 min
- Humlen tillsätts enligt beskrivningen på påsarna
- Jästemperatur: ca 20°C
Tillsätt 7 gram socker per liter öl vid flaskning och kolsyrejäs vid 20-28°C i ca 14 dagar, sätt sedan flaskorna kallt. Använd ca halva sockermängden vi naturlig kolsyrejäsning på fat.
Länk till receptet i Brewfather.
Våra all-grain set med krossad malt är utvecklade och testade av oss och produceras i vår produktionsanläggning i Grimstad, Norge. Vi har kross, blandningsmaskiner och paketeringsmaskiner där vi producerar 60 ölkit per batch. All humle vägs enligt receptet och vakuumpackas i egna påsar så det bara är att klippa upp påsen och tillsätta humlen. Det följer också med torrjäst.