Kölsch är en klassisk tysk ale från Köln.
Ett ljust och friskt öl med moderat bitterhet och torrt avslut.
Denna stilen kan också kallas «German Pale Ale», där man får tydlig tysk humle i smakbilden.
Stilen Kölsch är skyddad och man ska kunna se Kölnerdomen från bryggeriet!
Ölkitet är beräknat för cirka 20 liter till jäsning.
Ur det bifoagde receptarket går det att klippa ut färdig etikett för Bishop Tap Handle!
Stil: Kölsch
Alkoholprocent: cirka 5,1%.
Förväntad OG: cirka 1,047. FG: cirka 1,008
IBU: cirka 23 – moderat bitter.
Färg: 7 EBC - halmgul
Innehåller 4,4 kg
krossad
malt:
Malt: Pilsnermalt, Vetemalt, Viennamalt
Humle: Magnum och Tettnang
Jäst: LalBrew Köln Kölsch Style Yeast
Mäskas vid 65°C i 60 minuter. Kokas i 60 minuter. Humlen tillsätts enligtbeskrivningen på humlepåsen.
Jäses vid cirka 15°C.
Tillsätt 7 gram socker per liter öl vid flaskning och kolsyrejäs vid 20-28°C i ca 14 dagar, sätt sedan flaskorna kallt.
CO2-volym på fat: cirka 2,6 - Se CO2-tabell här.
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat
Länk till receptet i Brewfather