Extra finmalt italienskt glutenfritt mjöl som ger luftiga och fina bakverk. Kan också användas för pizzadegar.
Caputo FioreGlut är en egenutvecklad blanding av ris och potatisstärkelse samt sojamjöl. Dessa naturliga ingredienser är också naturligt glutenfria. Kombinationen är noggrannt utformad för att ge de finaste kvalitetsbröd och pizzaottnar. Mjölet ger en smidig och smakfull deg.
Recept på deg:
- 1 kg FioreGlut
- 800 g vatten (8 dl)
- 15 g färskjäst (1/4 paket) eller motsvarande i torrjäst
- 35g extra virgin olivolja
- 25 g salt
Blanda mjöl, vatten, jäst och salt i en köksmaskin på hastighet 2, i 5 min. Tillsätt olja och mixa i 2 mi.n till, på lägsta hastigheten.
Låt degen vila i kylskåpet i 30 min. Dela degen i bollar om 250-280 gram och lägg dem i jäsboxar i kylskåpet i minst 3 timmar, max 24 timmar.
Täck bakbänken med rismjöl och baka ut pizzorna.
Stek pizzan på 370 grader i 2-3 min.
Antico Molino Caputo är ett familjeföretag som nu leds av tredje generastionen Caputo. Caputo är en av de ledende leverantörerna av «00» mjöl i Italien och USA. De anses av manga att producera världens bästa pizza-mjöl. Mjölet klassificeras efter hur finmalt det är, från tipo "1" som är grövst och "00" som är finast. "00" karakteriseras som det bästa mjölet som mals i Italien, med fin, puderaktig konsistens.