FRESH WORT KIT! – För dig som som vill brygga god öl, men inte har tid eller plats för All Grain bryggning.
Vi har nu nöjet att presentera en helt ny serie produkter för den svenska marknaden. Här har vi kort förklarat bryggt ölsetet åt dig, så att du bara behöver jäsa och tappa upp ölen.
Rusty Pig Hoppy Amber är ett coolt öl med citrusaktig humlearom, balanserad maltprofil och en härlig färg. Receptet är designat för att passa utmärkt till BBQ, pizza eller en härlig sommarmiddag!
Erik "Rusty Pig Brewery" Sjøstrand har varit engagerad hembryggare sedan 2019 och är speciellt förtjust i öl med kraftig smak. Han njuter av att kombinera öl med mat och det har varit utgångspunkten när detta ölkitet skulle sätteas samman. Erik brinner för gemenskapen i hembryggar-communityn. Till den slutliga utvärderingen av det färdiga receptet fick han med sig Huldrevatn, Ølbikkja, Øljørn, Saltnes Bryggeri och Bryggern Even i laget!
Alkoholprocent: ca. 6%.
IBU: ca. 30 mellanbesk . Färg: 27 EBC - kopparfärgat
Innehåller ferdig brygget vørter for 20 liter øl
Se oppskriftsark her
Instruktioner:
1. Häll vörten i ditt jäskärl
2. Fyll på rent vatten till en total volym av 20 liter.
3. Tillsätt jäst
4. Sätt på locket och jäslås
5. Följ de medföljande instruktionerna angående den rekommenderade jäsningstemperaturen
Tilsätt 6 gram socker per liter öl när ölet flaskas, och låt kolsyrejäsa i 20-28°C i cirka 14 dagar innan flaskorna förvaras svalt.
Använd ca halva sockermängden vi naturlig kolsyrejäsning på fat.
CO2-volym på fat: ca. 2,3 - Se kolsyretabell här
Länk till receptet i Brewfather