Rusty Pig Hoppy Amber är ett coolt öl med citrusaktig humlearom, balanserad maltprofil och en härlig färg. Receptet är designat för att passa utmärkt till BBQ, pizza eller en härlig sommarmiddag!
Erik "Rusty Pig Brewery" Sjøstrand har varit engagerad hembryggare sedan 2019 och är speciellt förtjust i öl med kraftig smak. Han njuter av att kombinera öl med mat och det har varit utgångspunkten när detta ölkitet skulle sätteas samman. Erik brinner för gemenskapen i hembryggar-communityn. Till den slutliga utvärderingen av det färdiga receptet fick han med sig Huldrevatn, Ølbikkja, Øljørn, Saltnes Bryggeri och Bryggern Even i laget!
Kolla in Rusty Pig Brewery på Instagram
#brewingbridges
Ölkitet är beräknat till ca 20 liter vört för jäsning
I receptarket finns en etikettmall som du enkelt kan klippa till dina Bishop Tap Handle!
Stil: American Amber
Alkoholprocent: cirka 6,0%. Förväntat OG: cirka 1,060. FG: cirka 1,014
IBU: cirka 30 – moderat bitter. Färg: 27 EBC - kopparfärgad
Innehåller 5,45 kg
krossad
malt:
Malt: Viking Pilsner, Viking Red Active, Simpsons Imperial, Simpsons Crystal Dark
Humle: Columbus, Simcoe, Citra, Sabro
Jäst: LalBrew Windsor
Mäskas på 68°C i 60 minuter. Kokas i 60 minuter. Humlen tilsätts enligt beskrivning på humlepåsarna.
Jäses i cirka 18°C.
Tilsätt 6 gram socker per liter öl när ölet flaskas, och låt kolsyrejäsa i 20-28°C i cirka 14 dagar innan flaskorna förvaras svalt.
Använd ca halva sockermängden vi naturlig kolsyrejäsning på fat.
CO2-volym på fat: ca. 2,3 - Se kolsyretabell här
Länk till receptet i Brewfather