LalBrew Farmhouse™ är en icke diastatisk hybrid som har valts fram för att jäsa saison och farmhouse-stilar. Farmhouse™ valdes ut med de mest avancerade jästutvecklingsmöjligheterna vi har idag. Forskningsteamet använder klassiska och icke-GMO metoder för att ta bort STA1-genen som är ansvarig för den diastatiska aktiviteten hos majoriteten av Saison-jäster. Extra fokus på att behålla bra utjäsning av det vanliga sockret från mäskningen för att fortfarande få en torr Saison. Utöver det har det patenterade tekniken från University of California Davis (USA) ser till att stammen inte producerar vätesulfid (H2S) felsmaker och lukter. Detta för att maximera de trevliga aspekterna och karaktären av en Saisonjäst.
Ölstilar: Saison och farmhouse
Utjäsning: 78-84%
Temperaturintervall: 22-30°C
Flockulering: Låg
Alkoholtolerans: 13% ABV
Pitchrate: 50-100g/hL
*hL = 100L
Läs mer i databladet som är länkat längre på sidan.