Belgian Wit-Style Yeast 11 g

LalBrew Belgian Wit-Style Yeast 11 g

Torrjäst för belgisk veteöl

Artikelnummer: 103388

LalBrew Wit™ är en relativt neutral jäststam som kan användas till en bredd av veteölstyper. Ester- och fenolproduktionen är lägre än för traditionella Hefeweizen-stammar som Munich Classic LalBrew Wit™ ger en grundprofil av banan och kryddor, men lämnar utrymme för bryggaren att hävda andra aromer typiska för belgiska ölstilar. Typiska ölstilar för denna jäst är bland annat Belgian Witbier, American Wheat, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis och Weizenbock.

49 SEK
Inte i lager (28dagar)
Skicka ett mail när varan finns på lager
BeskrivningTeknisk infoAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

LalBrew Wit™ yeast is a relatively neutral strain which can be used to produce a wide variety of wheat beer styles. Ester and phenol production is lower than for traditional hefeweizen strains such as Munich Classic. LalBrew Wit™ provides a baseline profile of banana and spice aromas, but leaves space for the brewer to showcase other spice additions typical of Belgian style beers. Traditional styles brewed with this yeast include but are not limited to Belgian Witbier, American Wheat, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis, and Weizenbock .

 

Classified as a Saccharomyces cerevisiae, a top fermenting yeast.
Typical Analysis of LalBrew Wit™ Yeast:
Percent solids  93% – 97%
Living Yeast Cells  =  5 x 109 per gram of dry yeast
Wild Yeast  < 1 per 106 yeast cells
Bacteria  < 1 per 106 yeast cells
Finished product is released to the market only after passing a rigorous series of tests
*According to the ASBC and EBC methods of analysis

Technical data sheet

Teknisk info

Produktinformasjon

Jästtyp Ale / Överjäst


Alternativ
Support
Recensioner