LalBrew Munich Classic™ är en bayersk veteölsstam vald från Doemens Academy Culture Collection i Tyskland. Den ger den kryddiga och fruktiga aromprofilen som är typisk för tyska veteölstilar. LalBrew Munich Classic™ producerar högre nivåer av estrar och fenoler jämfört med traditionella belgiska veteölsstammar som LalBrew Wit™. LalBrew Munich Classic™ har robust och konsekvent prestanda vilket gör den till ett utmärkt val för en mängd olika traditionella veteölstilar.
En äkta toppjäst, LalBrew Munich Classic™ kan skummas från toppen av klassiska öppna jäsningskärl med traditionella metoder. Stilar bryggda med LalBrew Munich Classic™ inkluderar men är inte begränsade till Hefeweizen, Weissbier, Dunkelweizen och Weizenbock.
In Lallemand’s Standard Conditions Wort at 20°C (68°F) LalBrew® Munich Classic yeast exhibits:
Vigorous fermentation that can be completed in 4 days
Medium to High attenuation and Low flocculation
Aroma and flavor is balanced with prominent fruity esters and spicy phenol notes of banana and clove.
The optimal temperature range for LalBrew® Munich Classic yeast when producing traditional styles is
17°C(63°F) to 22°C(72°F)
Fermentation rate, fermentation time and degree of attenuation are dependent on inoculation density, yeast handling, fermentation temperature and nutritional quality of the wort.

Technical Data Sheet