Specialjäst för framställning av veteöl med neutrala fruktiga smaker med specifik fenolkaraktär (nejlika och pepparaktiga toner). Jäst som inte jäser maltotrios helt och ger det färdiga ölet lite större munkänsla. Jäst med medelhög sedimentering, bildar inga klumpar utan en pulveraktig grumlighet när den återsuspenderas i ölet.
Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491).
Flockulering: Låg
Rekommenderad jästemperatur: 18-26°C
Utjäsning: 77-83%
Rekommenderad jästmängd: 5-8 g till 10 l.
Användningsrekommendation:
Pitcha jästen direkt i jäsningskärlet på ytan av vörten vid eller över jäsningstemperaturen.
Strö gradvis den torra jästen i vörten och se till att jästen täcker hela den tillgängliga vörtens yta för att undvika klumpar.
Helst tillsättas jästen under den första delen av fyllningen av kärlet; då kan hydratisering göras vid vörttemperatur högre än jäsningstemperatur, varvid jäsningskärlet sedan fylls med vört vid lägre temperatur för att bringa hela vörttemperaturen till jäsningstemperatur.
Alternativ med rehydrering:
Alternativt, strö över jästen i minst 10 gånger dess vikt av sterilt vatten eller kokt och humlad vört vid 25 till 29°C (77°F till 84°F).
Låt vila i 15 till 30 minuter, rör försiktigt och häll den resulterande mixen i jäsningskärlet.