"Spolverina" är finmalet durumvetemjöl (Tipo 00) som lämpar sig mycket bra för att baka pizza. Obakad pizzabotten glider lätt från bänken och när den förs över från spaden till ugnen. Spolverina släpper också lätt från degen, och bränns inte heller lika lätt som vanligt vetemjöl.
De allra flesta människor har förmodligen upplevt en pizza som fastnar på spaden eller slutar som en katastrof i ugnen. På med ingredienser, slå sedan av Spolverinan från spaden innan du flyttar pizzan över på spaden för att placeras i ugnen. Genom att göra detta tar du bort eventuell fukt från spaden och förhindrar att pizzan fastnar vid överföring.
Petramjöl förvaras torrt och svalt och för att bibehålla maximal kvalitet bör mjölet inte utsättas för direkt ljus och/eller värme.
Kan innehålla spår av soja.
Specifikationer
Malningsgrad:
|
Tipo 00
|
Fuktighet:
|
max 15,5%
|
Näringsinnehåll (per 100g)
Kolhydrater:
|
72,0
|
Fiber:
|
2,0
|
Proteiner:
|
11,5
|
Salt:
|
0,003
|
Energi (kj):
|
1474
|
Energi (kcal):
|
356
|
Förpackningens storlek