Behöver du ett glutenfritt mjöl har Petra här tagit fram ett väldigt bra alternativ. Hög hydrering rekommenderas för detta mjöl (90-110%), och de bästa resultaten uppnås med relativt korta jäsningstider (2 till 6 timmar).
Kan jämföras med Fioreglut från Caputo.
Degen uppnår bra spänst och slutresultatet kommer med största sannolikhet att överraska dig om du har provat olika andra glutenfria alternativ tidigare. Mjölet passar även utmärkt till focaccia och andra vita bakverk.
Specifikationer
Fuktighet:
|
max 15,5%
|
W:
|
350-380
|
P/L:
|
0,60-0,70
|
Gluteninnehåll:
|
<20ppm
|
Hydrering:
|
90-110%
|
Jäsningstid 20°C:
|
2-6 h
|
Näringsinnehåll (per 100g)
Kolhydrater:
|
73,0
|
Fiber:
|
6,0
|
Fett:
|
1,2
|
Proteiner:
|
5,6
|
Salt:
|
2,000
|
Energi (kj):
|
1429,0
|
Energi (kcal):
|
337,0
|
Förpackningens storlek