Fermoale AY3, AEB, 11,5 g

Fermoale AY3, AEB, 11,5 g

Torrjäst för engelska öl

Artikelnummer: 107324

OBS! Märkt bäst före 2024-11-30. Torrjäst har god vitalitet även efter bäst-före-datum.

Fermoale AY3 (Saccharomyces cerevisiae) 11,5 g

Fermoale AY3 är en engelsk ale-jäst av högsta kvalitet som är mest känd för snabb och bra utjäsning. 
Den producerar ett mycket gott och balanserat med en lätt fruktig ton av fruktestrar.
Fermoale AY3 flockulerar mycket bra och ger ett tätt sediment i slutet av jäsningen.

29 SEK
-+
100+i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Fermoale AY3 (Saccharomyces cerevisiae) 11,5 g
Fermoale AY3 är en engelsk ale-jäst av högsta kvalitet som är mest känd för snabb och bra utjäsning. 
Den producerar ett mycket gott och balanserat med en lätt fruktig ton av fruktestrar.
Fermoale AY3 flockulerar mycket bra och ger ett tätt sediment i slutet av jäsningen.

Denna jäst är mycket allsidig och kan användas till många engelska ölstilar, till exempel: Bitter, ESB, Brown ale, Porter, Stout och Barley Wine.
Passar också bra till fransk öl som Biere de Table och irländsk öl som Dry Stout och Irish Red.

Motsvarande jäst: Fermentis Safale S-04

Specifikationer:

Flockulering: Hög
Rekommenderad jästemperatur: 12-22°C (idealt 18-20°C)
Alkoholtolerans: Hög (10-12%)
Utjäsning: 75-83%
Diastatisk: Nej
Fenolsk: Nej
Rekommenderad jästmängd:
5-8 g/10L vid temperaturer mellan 15-24°C
2,5-5 g/10L för flaskjäsning

Teknisk info

Produktinformasjon

Jästtyp Ale / Överjäst


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner