Malocid, malolaktisk bakterie

Malocid, malolaktisk bakterie

100 g, räcker till 200 liter

Artikelnummer: 106193

Malocid ger en malolaktisk jäsning som gör att jästen omvandlar äpplsyran till vinsyra. Detta minskar syrligheten i vinet och ger vinet en rundare smak.
Detta är en process som till en viss grad sker av sig själv, men för att få processen under kontroll tillsätts malolaktisk bakteriekultur.

Dosering: 5g/10 liter vin.
Tillsättes efter jäsningsprocessen men före klaringsprocessen.

298 SEK
Obekräftad2024-12-02
Skicka ett mail när varan finns på lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörSupportRecensioner
Beskrivning

Malocid ger en malolaktisk jäsning som gör att jästen omvandlar äpplsyran till vinsyra. Detta minskar syrligheten i vinet och ger vinet en rundare smak.
Detta är en process som till en viss grad sker av sig själv, men för att få processen under kontroll tillsätts malolaktisk bakteriekultur.

Dosering: 5g/10 liter vin.
Tillsättes efter jäsningsprocessen men före klaringsprocessen.

När man använder malolaktiska bakterier så är det viktigt att tänka på att detta inte ska behandlas precis som vanlig jäst. Det finns några förhållningsregler som det är bra att ha i bakhuvudet innan man sätter igång.
Malolaktisk jäsning fungerar bäst om den börjar strax innan den vanliga jäsningen avslutas (SG <1,004).
PH-värdet på vinet bör vara minst 3,1 och alkoholprocenten får maximalt vara 13%.
Temperaturen ska också vara 17°C eller högre.

Den malolaktiska kulturen är frystorkad och löses upp i lite vatten (ca. 10-20 gånger pulvrets vikt) som är 25°C, under omrörning. Rör om med jämna mellanrum i cirka en halvtimme innan du tillsätter det i vinet.

Teknisk info


Tillbehör
Support
Recensioner