Ekkuber från nytömda Tennesee whiskyfat.
Det här är amerikansk ek, och kuberna tillför både eksmak och lite Southern Bourbon
Desinfektion:
Vi rekommenderar att du låter tärningar och chips dra i konjak i några dagar innan du lägger till dem.
Här finns flera möjligheter, försök hitta något som du tycker passar med det färdiga resultatet.
Du kan även sätta in dem i ugnen, men var försiktig då för hög värme och/eller för länge i ugnen kan förändra tärningarnas egenskaper. 90 grader i 5-8 minuter rekommenderas.
Kontakttid och mängd:
Det finns ingen slutsats om detta. Ölstil, förvaring och egna smakpreferenser spelar in.
Chips kan hålla från 3-7 dagar, och kuber 1-6 månader. Smaka av längs vägen.
Så här skriver leverantören:
The cubes are made from freshly emptied Tennesee whisky barrels which are produced from American Oak. These cubes offer you an aroma package of a slightly sweet Bourbon with full body.