Rika aromer av mörk frukt och kryddor med lager av körsbär, plommon, mocca, torkade fruktsmaker, varm ek och en lång, fast finish.
Sötma: 0/10
Kropp: 5/5
Ek: 3/3
Vinsatsen innehåller:
• 16,5 kg druvmustkoncentrat
• Druvskal
• Ek
• Vinjäst
• Klarningsmedel
• Stabiliseringsmedel
• Etiketter
• Instruktioner på engelska och franska
Appassimento är inte en druva utan namnet på en italiensk tillverkningsmetod som används särskilt i Veneto i nordöstra Italien. Man torkar druvorna för att ge ett mycket intensivt, koncentrerat och tätt vin, med låg syra. Alkoholhalten blir också hög eftersom koncentrationen av socker ökar.
Druvorna som används är huvudsakligen corvina och corvinone.
Metoden kallas också Passito.
Veneto i nordöstra Italien, i trakten av Venedig, är känt för sina stora viner som tillverkas med metoden appassimento, dvs att man låter druvorna delvis torka direkt efter skörden innan man jäser till vin. På detta sätt blir musten och därigenom vinet mer koncentrerat.
Winexpert Private Reserve levererar verkligen. Denna enastående serie innehåller riktigt bra druvmust från några av världens ledande vindistrikt.
Upplev den högsta nivån av hantverk och stolthet som kommer med att skapa riktigt goda viner från hela världen. Winexpert Private Reserve lämnar dig aldrig besviken.
Private Reserve innehåller 16,5 kg druvmustkoncentrat. Ger upp till 30 flaskor efter 6 - 8 veckor. Givetvis går det bra att lagra vinet längre på damejeanne eller carboy före flasktappningen. Vinet utvecklas sedan på flaska under lång tid.