Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, drycker eller som smak i öl och ger en smak av hallon.
Purén är skonsamt pastöriserad och konserverad på bästa sätt. Det gör att purén inte behöver tillsättas socker och innehåller 100% frukt.
Purén är såklart utan konserveringsmedel, inga tillsatta smakämnen och inga konstgjorda färgämnen. Den är väldigt stabil med en hållbarhet på 15 månader innan öppning.
Öppnad puré ska förvaras i kylskåp och användas inom 8 dagar. (Du kan givetvis frysa en öppnad förpackning om du inte planerar att använda allt på en vecka).
Purén kommer i miljövänliga Tetrapack förpackningar och återvinns tillsammans med pappersavfallet.
Fruktpuré från Boiron är mycket välkänt i kockarnas och bartenders värld och passar även mycket bra till matlagning och desserter, bakning och inte minst cocktails.
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du tillsätter i jäsningskärlet i slutet av den aktiva jäsningen. Purén innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att tillsätta cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsningsbart socker och bör därför tillföra sötma och ge ett mer balanserat öl.
Volym: 1 liter.