Kvalitetspuré från franska Ponthier. Denna puré kan användas för bakning, efterrätter, drycker eller som smak i öl och ger en smak av hallon .
När du tillsätter puré i öl, rekommenderar vi att du tillsätter i jäsningskärlet i slutet av den aktiva jäsningen. Purén innehåller något jäsningsbar fruktos (se nedan) .
Notera att genom att tillsätta puré kan ölet få en lätt syrlig/besk smak, och det rekommenderas att tillsätta cirka 500 gram laktos (mjölksocker) mot slutet av tillverkningsprocessen. Laktos är ett icke jäsningsbart socker och bör därför tillföra sötma och ge ett mer balanserat öl.
Ursprung: Frankrike, men hallonen odlas i Serbien, som t.ex. Willamette
Smak: kokosnöt, passionsfrukt, yuzu, röd paprika
Brix 20, d v s 20 g socker per 100 g puré (SG 1.081)
Maison Ponthier valde omsorgsfullt Willamette-sorten från Serbien. Det fungerar med partnerbönder som odlar sin frukt mellan 600 och 1000 meter altitude. Detta innebär en lägre avkastning per hektar, men frukten har en mer uttalad smak. Bären är syrligare och mer doftande med en högre BRIX-nivå. På sluttningar finns det inget stillastående vatten vilket är perfekt för hallonskotten. De tål inte vattenånga och behöver väldränerad jord. För att undvika bittra smaker tas slutna frukter bort under produktionen för att se till att puré och coulis endast innehåller hallonkött.