FWK Creative IPA - Skapa din egen twist!

FWK Creative Stout

Gör stout på ditt sätt!

Artikelnummer: 108078
Ny serie med Fresh Work Kits: FWK Creative!

Här kommer FWK Creative Stout - Nu har du möjlighet att skräddarsy din egna stout, porter, Pastry Stout med utgångspunkt i en färdigbrygd vört. Du väljer alltså helt själv hur du vill gå vidare med eventuell torrhumling, ekning, kryddning och jäsning. Fantasin och moralen sätter gränserna. Varför inte slänga ner malda kanelbullar eller heta chillifrukter?

479 SEK
-+
7i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Ny serie med Fresh Work Kits: FWK Creative!

Här kommer FWK Creative Stout - Nu har du möjlighet att skräddarsy din egna stout, porter, Pastry Stout med utgångspunkt i en färdigbrygd vört. Du väljer alltså helt själv hur du vill gå vidare med eventuell torrhumling, ekning, kryddning och jäsning. Fantasin och moralen sätter gränserna. Varför inte slänga ner malda kanelbullar eller heta chillifrukter?

   Observera att jäst ej ingår i kitet utan köps separat.

Läs mer om Fresh Wort Kit här
  

Vörten i kitet är bryggd med 74% pilsnermalt, 6% Chocolate malt, 5% Carapils, 4% Caramunich Typ III, 4% Havremalt, 4% Havregryn och 3% Carafa Special typ III. Magnum har använts vid 60 min kok, East Kent Golding vid 15min kok och East Kent Golding i whirlpool.
Du väljer själv hur mycket vatten du vill tillsätta beroende på vilken % du vill landa på.

Uppskattade värden:
(20 liter är standardvolymen för Fresh Wort Kit)

15 liter (Inget tillsatt vatten): ABV 9,7%, OG 1.094, FG 1.020*, IBU 62, EBC 99
20 liter (Tillsätt 5 liter vatten): ABV 7,3%, OG 1.070, FG 1.015*, IBU 55, EBC 83
25 liter (Tillsätt 10 liter vatten): ABV 5,7%, OG 1.056, FG 1.013*, IBU 46, EBC 71

*vid bruk av Lalbrew Nottingham som jäst

Möjlighet till modifiering av kitet är stort - här är npgra förslag:

Humle: Tillsätt valfri torrhumling för högre arom och smak
Lå kalori/torr: Tillsätt Amigase för hög utjäsning
Glutenreducerad: Tillsätt Brewer’s Clarex
Öka alkoholprocent: Minska tillsatt vatten, eller tillsätt extra förjäsbart socker (strösocker, maltodextrin, spraymalt, etc)
Ökad restsötma och fyllighet: Tillsätt laktos eller maltodextrin.
Övriga kryddor: Ekkuber, kaffe, krydder, apelsinskal, frukt/puré, kakaonibs lakrisrot, etc

 

Allmän rekomendation för kolsyrning:
Tillsätt 6g socker per liter öl när ölet flaskas, och låt kolsyrajäsa vid 20-28°C i ca 14 dagar.
CO2 volum på fat: ca 2,3 - Se kolsyretabell här

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum
  • 15 liter
  • 20 liter
  • 25 liter


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner