HS Hard Seltzer Pack - Lemon & Lime

HS Hard Seltzer Pack - Lemon & Lime

Till 19 l. Hard Seltzer, citron och lime

Artikelnummer: 108969

Handcraft Supplies Hard Seltzer - Lemon & Lime

Med detta kit behöver du endast tillsätta socker för att få 19 L uppfriskande Hard Seltzer med naturlig fruktsmak! Allt du behöver är att tillsätta 2 kg socker och vatten så får du ut ca 38 x 500 ml flaskor eller ett 19 L fat. Perfekt till fester eller som sommardryck.

Handcraft Supplies Hard Seltzer-kit är enkla att göra och blir kalasgött!

OBS: Till detta kitet behöver du 2 kg dextros (Bryggsocker). Då får du en alkolhalt på ca 4%. Vill du ha högre alkoholhalt kör du 3 kg dextros istället.

145 SEK
-+
3i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Handcraft Supplies Hard Seltzer - Lemon & Lime

Med detta kit behöver du endast tillsätta socker för att få 19 L uppfriskande Hard Seltzer med naturlig fruktsmak! Allt du behöver är att tillsätta 2 kg socker och vatten så får du ut ca 38 x 500 ml flaskor eller ett 19 L fat. Perfekt till fester eller som sommardryck.

Handcraft Supplies Hard Seltzer-kit är enkla att göra och blir kalasgött!

OBS: Till detta kitet behöver du 2 kg dextros (Bryggsocker). Då får du en alkolhalt på ca 4%. Vill du ha högre alkoholhalt kör du 3 kg dextros istället.


 

Innehåll:

  • Instruktioner
  • Jäst
  • Sötningsmedel
  • Naturlig smaksättning
  • Klarningsmedel (används enbart vid fatning)


För att göra en Hard Seltzer behöver du en jäshink och utrustning för att flaska din Seltzer. Se tillbehör för detta längre ner på sidan.
Det går också utmärkt att sätta din seltzer på ett Corneliusfat 19L!

   Tillvägagångssätt:

  1. Skölj och rengör din jäshink och en slev med desinfektionsmedel.
  2. Koka upp 3 liter vatten i en gryta och tillsätt 2kg dextrose. Rör om och lös upp sockret.
  3. Fyll ca halva jäshinken med kallt vatten, därefter tillsätt den varma sockerblandingen från punkt 2.
    (OBS: Det är viktigt att inte ha kokande vatten direkt i jäshinken om den är tillverkad i PET!)
  4. Toppa upp med kallt vatten till 20 liter. Kontrollera att temperaturen inte är över 25C grader.
    Tillsätt jäst och sötningsmedel.
  5. Sätt på locket och jäslås. Låt jäsa i ca 7 dagar mellan 18-26C grader.
  6. Mät med en hydrometer. En färdigjäst Hard Seltzer ska ligga strax under 1.000 i ett par dagar för att vara helt färdigjäst. Får du ett högre värde låter du det jäsa ett par dagar till.
  7. När jäsningen är färdig rör försiktigt ner på sen med smaksättningen. Om du ska köra din Seltzer på fat kan du hoppa till punkt 11 direkt, annars låter du din Seltzer stå ca 24 timmar så smaken hinner sätta sig ordentligt.
  8. 8-10 Vid flaskning: Skölj och rengör dina flaskor och hävert med desinfektionsmedel.
  9. Överför din Seltzer till flasker och tilsätt carbonation drops eller uppmätt sockermängd. Det behövs upptill 6g socker per halvliter. Man önsker ganska hög kolsyra i hard seltzer.
  10. Forsegla flaskorna och låt stå varmt (18-26C) i ca 2 veckor. Sen är du redo att kyla flaskorna för att sedan drickas.
  11. 11 om du ska använda fat: Tillsätt "Kieselsol" i jäshinken och rör om. Låt stå i 1 timma och tillsätt därefter "Beer Finings chitosan". Låt stå i 3 dagar.
  12. Efter 3 dagar bör din Seltzer vara klar. Om den fortfarande är lite grumlig låter du den stå ett par dagar till. Överför sedan till fat.
  13. Kyl ned fatet och kolsyresätt med ca 1,0-1,5 bar (15-20psi) i 5-7 dagar.
Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde Cider
Volum 19 liter


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner