LalBrew Nottingham™ är en alejäst i engelsk stil utvald för sin höga prestanda och mångsidighet. Neutral smak och konsekvent prestanda under olika jäsningsförhållanden gör LalBrew Nottingham™ till en idealisk husstam för att producera en mängd olika ölstilar.
Genom måttligt uttryck av ß-glukosidas och ß-lyasenzymer kan LalBrew Nottingham™ främja humlebiotransformation och accentuera humlesmak och arom. LalBrew Nottingham™ är en av de ursprungliga Heritage-stammarna som valts från Lallemand Yeast Culture Collection när Lallemand Brewing grundades 1992.
Traditionella stilar bryggda med denna jäst inkluderar men är inte begränsade till Pale Ales, Ambers, Porters, Stouts och Barleywines. Utöver dessa traditionella stilar kan LalBrew Nottingham™ användas för att producera Golden Ale, Kölsch, Lager-stil, IPA och Imperial Stout, bland många andra. LalBrew Nottingham™ är en stresstolerant jäst vilket gör det till ett bra val för hög gravitation, surhet, återstart av avstannade jäsningar och andra utmanande jäsningsförhållanden.
Specifikationer:
Flockulering: Hög
Rekommenderad jästemperatur: 10-25°C
Alkoholtolerans: Hög (14%)
Utjäsning: 78-84%
Rekommenderad jästmängd: 5-10 g/10 liter