Irländsk Red Ale med torrhumle
Fruktig smak med inslag av mörka bär, en hint av karamell och kola i avslutningen. Goldings humlen ger en dämpad kryddig och lite jordig arom till detta fylliga och fruktiga öl.
Antal liter färdig produkt: ca 23 liter
Alkoholprocent: ca 4,3%
Bitterhet: 2/5
IBU: 18-24
Färg: Koppar
Jäst: M15 Empire Ale
Rekommenderad jästemperatur: 18-22°C
Estimerat FG*: 1.015
Torrhumle: 20 gram Goldings
*Estimerat FG; benämning för mängden restsötma i ölen. Final Gravity, mäts med hydrometer när jäsningen är avslutad. Kan ibland även betecknas med SG för Specific Gravity, även om det är vanligast att kalla värden som tas under jäsningens gång för SG-värden. FG-värden för Mangrove Jacks kit kan man hitta här: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
Påsen består av två separata utrymmen, som innehåller det flytande koncentratet samt torrjäst och övriga tillsatser.
För detta extrakt kit behöver du också 1,2 kg flytande malt extrakt (Pure Malt Extract) för att uppnå önskad alkoholprocent.
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före användning, Kocka upp 1 dl vatten per paket jäst. Låt vattnet svalna till ungefär rekommenderad jästemperatur. Sprinkla jästen över ytan på vattnet och låt stå i 10 minuter, använd därefter en desinficerad sked eller liknande för att röra om blandningen och låt därefter stå i ytterligare 10 minuter. Sen kan jästen hällas ner i den kylda vörten.
Klicka här för att läsa de engelska instruktionerna direkt från tillverkaren: https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf