Juicy Session IPA med torrhumle
En mjuk och uppfriskande dryck med en mjuk munkänsla, saftiga citrus- och tropiska fruktaromer, avslutad med en delikat beska.
Mangrove Jacks Limited Edition Craft Series ölkit har utvecklats för att ta itu med det senaste och bästa inom öltrender och introducera nya och spännande stilar. Varje Limited Edition är noggrant utformad och erbjuder en unik och spännande bryggupplevelse.
Påsen består av två fack. Ena sidan är noggrant kvävespolad och kallfylld med läcker, humlad maltextrakt som har valts ut specifikt för att matcha varje unik ölstil. Den andra sidan innehåller instruktioner, en noggrant utvald Craft Series Yeast-stam som är skräddarsydd för att komplettera den valda stilen, och, beroende på satsen, en påse sprängfylld med aromatisk torrhumle för att ingjuta ett extra lager av smak och arom.
Antal liter färdig öl: ca 23 liter
Alkoholprocent: ca 4,8%
Bitterhet: 3/5
IBU: 22-28
Färg: Gyllene
Jäst: M44 US West Coast Ale
Jästemperatur: 18-23°C
Estimert SG*: 1.008
Humle: Citra
*Estimerat FG; benämning för mängden restsötma i ölen. Final Gravity, mäts med hydrometer när jäsningen är avslutad. Kan ibland även betecknas med SG för Specific Gravity, även om det är vanligast att kalla värden som tas under jäsningens gång för SG-värden. FG-värden för Mangrove Jacks kit kan man hitta här: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
För detta extrakt kit behöver du också 1,2 kg flytande malt extrakt (Pure Malt Extract) för att uppnå önskad alkoholprocent.
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före användning, Kocka upp 1 dl vatten per paket jäst. Låt vattnet svalna till ungefär rekommenderad jästemperatur. Sprinkla jästen över ytan på vattnet och låt stå i 10 minuter, använd därefter en desinficerad sked eller liknande för att röra om blandningen och låt därefter stå i ytterligare 10 minuter. Sen kan jästen hällas ner i den kylda vörten.
Klicka här för att läsa de engelska instruktionerna direkt från tillverkaren https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf