New Zealand Golden Ale extraktset
Från Mangrove Jack's New Zealand Brewer's Series.
En stilren golden ale med lätt maltprägel och fruktig underton. Behaglig bitterhet.
Antal liter färdig produkt: ca. 23 liter
Alkoholprocent: ca. 4,4
IBU: 21-25
Färg: Gyllene
Rekommenderad jästemperatur: 20-25°C
Uppskattad SG*: 1,006
*Uppskattad SG; uppgivet mål för mängden restsocker (Specific Gravity, mätt med hydrometer när den är färdigjäst. Benämns även FG = Final Gravity). SG-värdena finns här: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
Till detta extraktkit behöver du också 1,2 kg Pure Liquid Malt Extract eller 1 kg dextros (druvsocker) för att uppnå önskad alkoholprocent.
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före bruk. Koka upp ca 1 dl vantten till ett paket jäst. Därefter kyls vattnet till den rekommenderade jästemperaturen. Ha i torrjästen och låt den stå i tio minuter. Använd en desinficerad sked till att röra ut jästen. Låt sedan jästen stå i ytterligare tio minuter. Sen är den klar att användas.
Klicka här för att läsa en guide till lyckad extraktbryggning av öl:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf